Waarom een infraroodsauna kopen ?
 
Bij Health Mate willen we met onze infraroodsauna's een gezonde levensstijl promoten. Het grote voordeel van een infraroodsauna is dat je thuis op een rustige manier aan je gezondheid kunt werken. Je zit relaxed in je infraroodsauna zonder iets te doen, maar het effect op je gezondheid is spectaculair. Meteen een goede reden om een infrarood sauna te kopen.
 
 
Wat is een infraroodsauna eigenlijk?

Een infraroodsauna werkt met infraroodstralen. Die warmen niet de omgeving van de sauna op (zoals een klassieke sauna), maar werken rechtstreeks in op je lichaam. Ze dringen door tot diep in je cellen en zetten daar moleculen in beweging, die je lichaam van binnenuit opwarmen. Gevolg: je zweet veel harder op een temperatuur die de helft bedraagt (ongeveer 50°) van een klassieke sauna en dus veel beter te verdragen is. Je zet zo'n infraroodsauna makkelijk bij je thuis - je hebt er alleen een stopcontact voor nodig. 
 
De kracht van infraroodstralen

Infraroodstraling is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. We kunnen ze dus niet zien, maar we voelen ze wel aan als warmte.
 
De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling - niet te verwarren met (schadelijk) uv-straling. Daarnaast produceert ook ons eigen lichaam infraroodstralen. Sinds de jaren 60 wordt infraroodstraling gebruikt als 'therapeutische' warmte door de medische wetenschap. Baby's in de couveuse worden erdoor op temperatuur gehouden, het wordt gebruikt door fysiotherapeuten om spierletsels te genezen en door schoonheidsexperts voor beautybehandelingen.
 
 
Hoe bepaal je welke infrarood sauna je koopt of wat is het geheim van een goeie infraroodsauna?

Als je een infrarood sauna wil kopen zal je merken dat er heel wat infraroodsaunas op de markt zijn - vaak goedkopere dan die van Health Mate. Het prijsverschil zit 'm in de kwaliteit van de stralingselementen. Want die bepalen het effect van je infraroodsauna: doet die gewoon deugd, zoals een warm bad deugd kan doen? Of heeft je infraroodsauna een langdurig effect op je gezondheid?
 
Onze Tecoloy-stralingselementen

Health Mate maakt als enige op de markt gebruik van lange golf Tecoloy-stralingselementen, terwijl andere infraroodsauna's vaak met korte golf stralingselementen werken. Onze lange golf stralingselementen hebben een bewezen stralingsbereik van 6.340 nanometer. Dat is geen toeval, want het is precies die golflengte die een perfecte match vormt met ons lichaam. Bij het kopen van een infraroodsauna is het dus belangrijk erop te letten dat er lange golf stralingselementen gebruikt worden.

Wat gebeurt er precies? Bij 6.340 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine watermoleculen in ons lichaam in beweging, waardoor er warmte ontstaat diep in ons lichaam. Je begint te zweten, je bloedcirculatie versnelt en elke cel in je lichaam wordt doorbloed ('deep level therapie'). En dan begint de helende werking van de infraroodstraling: pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, cellen krijgen zuurstof en vernieuwen zich, je immuunsysteem krijgt een boost. Het resultaat? Je voelt je sterk, gezond en vol energie, en dat niet alleen wanneer je in je infraroodsauna zit, maar ook nog lang erna. 

Waarom dus een Healhtmate infraroodsauna kopen ?

Een Healthmate infrarood sauna heeft een bewezen effect op je gezondheid.

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie. In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen op onze gezondheid en er veel onderzoek naar doen. Maar ook in de Verenigde Staten zijn er heel wat studies gepubliceerd over het resultaat van een behandeling met infraroodlicht. Zo zijn er significante resultaten voor mensen met hartproblemen, maar ook voor mensen met autisme (dat heeft te maken met de bloedcirculatie in bepaalde delen van de hersenen die verbetert), artritis, depressies etc.

Het is ook bewezen dat een infraroodsauna je immuunsysteem - en meer bepaald je witte bloedcellen - een boost geeft waardoor je minder vaak ziek en verkouden bent.  

 

Wat doet infraroodstraling met je lichaam?
 
Infraroodlicht wordt gegenereerd op een golflengte tussen 780 en 10.000 nanometer. Die golflengte is belangrijk, want die bepaalt of de straling effectief therapeutisch werkt of 'gewoon deugd doet'. En net daar zit het geheim van de infraroodsauna's van Health Mate: de stralingselementen genereren infraroodstraling op een golflengte van 6.340 nanometer. En het ritme van het water van onze lichaamscellen heeft een golflengte tussen 5.600 en 16.000 nanometer. Die twee zijn als het ware perfect op elkaar afgestemd. Hou bij het kopen van een infraroodsauna dus rekening met de golflengte van de infraroodstralen.
 
Ons lichaam warmt op...

De warmtestralen van de infraroodstraling in een Health Mate-infraroodsauna dringen door tot in onze lichaamscellen en zetten daar moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt (eveneens vanbinnen) warmte op. De infraroodstralen slagen er dus in ons lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna.
 
En wil weer afkoelen
Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt.

Je zit lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan zo’n Health Mate-infraroodsauna, van detox tot cardiovasculaire training.

Waarom is een Health Mate infraroodsauna eigenlijk zo gezond? 

Een infraroodsauna geeft élke cel in je lichaam extra zuurstof. Onze cellen hebben zuurstof nodig om o.a. eiwitten, vetten en koolhydraten te verbranden. Als je cellen geen of te weinig zuurstof krijgen, vertraagt hun werking en sterven ze uiteindelijk af. Goed om te weten: kankercellen houden niet van zuurstof, dat ontdekte Nobelprijswinnaar Dr. Warbug in 1931 al. Alles waarmee je dus je lichaamscellen van extra zuurstof kunt voorzien, is goed.

Die extra zuurstof krijg je wanneer je hart sneller moet pompen en het bloed door je lichaam gaat stuwen zodat elke cel doorbloed raakt. Dat gebeurt tijdens het sporten en... een infraroodsauna-sessie. Elke lichaamscel krijgt een boost, en dat zie je én voel je. 

Het belang van de juiste infraroodstralen

Belangrijk is wel dat de infraroodstralen van je sauna een bepaalde golflengte hebben die als het ware 'gemaakt' is voor het menselijke lichaam. Dat verklaart meteen ook het verschil tussen een Health Mate en een ander (vaak goedkoper) merk. Alleen Health Mate gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer onze lichaamscellen laten vibreren en het zo van binnenuit opwarmen. Die 6.340 nanometer is niet zomaar een willekeurig gekozen getal, maar de perfecte golflengte om onze lichaamscellen te bereiken en zo eenlangdurig gezondseffect te bekomen.
 

Video


 
healthmate

Hou bij het kopen van een infrarood sauna rekening met de  gezondheidsvoordelen die een Healthmate infraroodsauna biedt.
 
1 Het kopen van een infraroodsauna helpt je bij het detoxen.
Het is de beste manier om te detoxen
Detoxen betekent letterlijk 'ontgiften': het verwijderen van alle (opgehoopte) gifstoffen in je lichaam. Die gifstoffen zitten overal: in de (vervuilde) lucht die we inademen, sigaretten, alcohol, kant-en-klare voeding... Ons lichaam neemt dus voortdurend toxische stoffen op die via de gewone weg (darmen, lever, nieren) ons lichaam niet kunnen verlaten. 
 
Het effect van afvalstoffen op je gezondheid
Als je te veel gifstoffen in je lichaam hebt kun je last krijgen van (vage) uiteenlopende gezondheidsklachten: je voelt je moe, uit balans en neerslachtig, je hebt overtollige kilo's die je maar niet kwijt raakt, je huid ziet er grauw uit, je bent vaak ziek, krijgt last van allergieën, astma etc.
Met andere woorden: je móét je lichaam zo nu en dan ontgiften om in vorm te blijven. Dat kan met radicale sapjeskuren en darmspoelingen, maar de makkelijkste, meest efficiënte en aangename manier is nog altijd simpelweg zweten.
 
Dit zeggen de detox-experts
Heel wat detox-experts zweren bij een infraroodsauna om hun gezondheid op peil te houden.
• Dokter Sherry A. Rogers schreef er zelfs een bestseller over: 'Detoxify or die', waarin ze stelt dat de enige manier waarop je lichaam schadelijke stoffen afvoert, is door te transpireren. Je kunt gaan joggen, sporten, in de tuin werken... Maar makkelijker én beter meetbaar is een infraroodsessie, omdat die veel effectiever én ook comfortabeler is, zegt ze.
• En ook Dokter Alejandro Junger, de persoonlijke arts van Hollywoodster Gwyneth Paltrow, zweert bij een Health Mate infraroodsauna als de ideale detox. "Ik doe het elke dag een kwartier, tot ik goed begin te zweten. Maar drie keer per week wat langer is natuurlijk ook prima." Het effect op je gezondheid is onmiskenbaar zegt hij. "Door te zweten gaan de gifstoffen uit je lijf. Naast het geweldig relaxerende effect van infraroodstralen - het is bewezen dat je stressniveau na een sauna effectief naar beneden gaat - is het een zegen voor zware metaalvergiftiging, spier- en gewrichtsklachten zoals fibromyalgie en je immuunsysteem", vertelt hij op goop.com, waar hij meteen ook Health Mate als één van zijn favoriete merken van infraroodsauna's noemt.
 
 
2 De aankoop van een infraroodsauna helpt je tegen stress
Het is de beste remedie tegen stress
Bij stress denken we meteen aan drukke werkdagen en overvolle agenda's, maar ook chronische pijn, verdriet of een depressie kunnen je lichaam stress bezorgen en je gezondheid zwaar ondermijnen.
 
Wat is stress eigenlijk?
Wanneer je stress ervaart, maak je de stresshormonen cortisol en adrenaline aan. Dat is goed voor even - het zorg ervoor dat je presteert op stressvolle momenten -  maar als je voortdurend in stressmodus bent, pleeg je een aanslag op je gezondheid. Je krijgt slaapproblemen, je spieren verkrampen en je krijgt hoofd- en nekpijn, maag- en darmklachten, hartproblemen...
 
Wat kun je doen tegen stress?
Het is heel belangrijk om je lichaam uit stressmodus te krijgen zodat het stopt adrenaline en cortisol te produceren. Een half uurtje tv kijken 's avonds is niet genoeg. Want we denken wel dat we zo 'ons verstand op nul zetten', maar je stressniveau in je lichaam blijft even hoog. Een infraroodsauna is wél een goeie manier om de productie van stresshormonen te stoppen. Alle cellen in je lijf krijgen extra zuurstof en je spieren gaan zich ontspannen. Je lichaam komt fysiek tot rust en zo krijgen je hersenen het signaal dat ze geen stresshormonen meer moeten produceren.
 
 
3 Het kopen van een infraroodsauna is goed voor spierpijn, artritis, reuma, fibromyalgie...
Mensen met chronische pijn laten ons vaak weten hoeveel aangenamer hun leven is sinds ze een Health Mate infraroodsauna hebben. Heel vaak gaan hun gezondheid en levenskwaliteit erop vooruit met enkele sessies per week.
 
Een natuurlijke pijnstiller
Want infraroodstralen dringen door tot diep in je lichaam en zetten daar moleculen in beweging. Die wekken warmte op en zorgen ervoor dat (gespannen) spieren zich ontspannen en meer flexibel worden. De warmte doet niet alleen deugd zoals een warm bad pijn kan verlichten. Infraroodstralen hebben een bewezen positief effect op je gezondheid. "Mijn Health Mate is mijn natuurlijke pijnstiller", zegt Marc Herremans over zijn infraroodsauna. Deze ex-triatleet raakte verlamd na een ongeval en kreeg last van spierspasmen. "Zonder mijn infraroodsauna zou ik wellicht pijnstillers nodig hebben en veel meer kine, maar dat hoeft nu niet. Mijn dagelijkse infraroodsessie houdt mijn spieren soepel."
 
 
4 Het kopen van een infraroodsauna is goed voor je hart
Sporten is goed voor je gezondheid, daar is iedereen het over eens. Maar niet iedereen kan zomaar een halve marathon lopen of uren lang gaan fietsen. Bewegen kan ook te belastend zijn voor je lichaam of je hart. En dan is een infraroodsauna de beste manier om je conditie en gezondheid op peil te houden zonder dat je je daarvoor moet inspannen.
 
Want wanneer je lichaam van binnenuit opwarmt, wordt je bloedsomloop gestimuleerd en gaat je hart sneller pompen. Net zoals tijdens het sporten dus. Alleen zit je lekker relaxed aan je gezondheid te werken in je infraroodsauna in plaats van jezelf uit te putten op een loopband.
 
 
5 Met het kopen van een infraroodsauna verbrand je calorieën zonder moeite
Tijdens een sessie in je infraroodsauna warmt je lichaam van binnenuit op. Omdat je lichaam probeert om die warmte zo snel mogelijk weg te krijgen, begin je te zweten. Je verliest vocht en afvalstoffen, maar ook - en dat is het leuke! - calorieën. Want de warmte afvoeren, kost energie. Aangezien je in een infraroodsauna twee tot drie keer harder zweet dan in een klassieke sauna, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Bij een infraroodsauna-sessie van een half uur kun je 900 tot 2.400 calorieën verbranden.
 
 
6 Het kopen van een infraroodsauna helpt om na een inspanning te recupereren
Heel wat topsporters, onder wie Marc Herremans, Nick Nuyens en Jurgen Van den Broeck, hebben een Health Mate infraroodsauna in huis om hun gezondheid en sportprestaties te verbeteren.
- Als je mét kleren aan in je sauna gaat zitten tot je begint te zweten, ben je perfect opgewarmd om te sporten onder koude omstandigheden en ben je beter gewapend tegen blessures.
- Het maakt je spieren flexibel. Onderzoek toont aan dat stretchen na een sessie van 40 minuten in je infraroodsauna, een permanente stijging van 0,5 % in flexibiliteit teweegbrengt. Zelfs een sessie van 20 minuten kan een tijdelijke verhoging van de flexibiliteit tot 10% teweegbrengen.
- Na een fysieke inspanning recupereren je spieren sneller omdat elke cel in het lichaam doorbloed wordt. Dat maakt ook dat spierblessures tot drie keer sneller herstellen.
 
 
7 Het kopen van een infraroodsauna is goed voor je huid
Infraroodtherapie is een weldaad voor je huid én is het beautygeheim van heel wat Hollywood-sterren zoals Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow. Het effect op je huid is dan ook spectaculair!
 
Je krijgt een gezonde, frisse teint
Bacteriën en onzuiverheden in je huid zweet je mee uit. Resultaat: een frisse, jonge teint.
 
Het is de beste dagcrème
Een infraroodsauna stimuleert de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid elastisch houdt en ervoor zorgt dat rimpels, fijne lijntjes, oneffenheden en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Meer zelfs: iedereen met huidproblemen - acne, eczeem, psoriasis, dermatitis - zal baat hebben bij een infraroodsauna.
 
Het is het enige dat echt helpt tegen cellulitis
Cellulitis is een gelachtige substantie die bestaat uit vet, water en vuil dat in 'zakjes' onder de huid zit. Hevig zweten helpt deze vetzakjes te verwijderen uit je lichaam. En omdat in een Health Mate-infraroodsauna de warmte veel dieper penetreert, is zo'n sauna aanzienlijk effectiever dan een gewone sauna. Dr Leigh Erin Connelly, Medical Director van het South Coast Medical Center vat het als volgt samen: "Vrouwen zijn voortdurend op zoek naar een crème die cellulitis kan behandelen. Maar die bestaat niet. Het enige wat helpt, is een infraroodsauna. Alle afvalstoffen worden afgevoerd zodat de vetcellen onder je huid weer 'gaan liggen'. En zo verdwijnt je cellulitis."

 
 


 
 


HM PRODUCTS BENELUX NV
Hagenbroeksesteenweg 169, 2500 Lier

Disclaimer & Privacy Policy